24 Φεβ 2011

Τα μηλα

Το παιχνίδι τα μήλα παίζεται με περισσότερα από τέσσερα παιδιά.Τα παιδιά τα βγάζουν δύο φορές για να βρεθούν τα δύο παιδιά που θα είναι έξω.Τα δύο αυτά παιδιά στέκονται απέναντι το ένα στο άλλο,σε ορισμένη απόσταση,και στο μέσο στέκονται τα υπόλοιπα παιδιά.
Τα παιδιά που βρίσκονται έξω πετάνε την μπάλα και πρέπει να πετύχουν τα παιδιά τα οποία βρίσκονται στο κέντρο ενώ αυτά πρέπει να αποφύγουν την μπάλα.Καμένω θεωρείτε το παιδί που το έχει χτυπήσει η μπάλα.
΄Οταν όμως ένα παιδί πιάσει του κέντρου πιάσει την μπάλα στον αέρα,τότε αυτό κερδίζει ένα μήλο που συμβολικά σημαίνει πως απόκτησε ένα πλεονέκτημα.Το παιδί δεν βγαίνει έξω ωσότου το κάψει η μπάλα,τότε αυτό χάνει το μήλο του.Αν δεν το χτυπήσει η μπάλα έχει το δικαίωμα να ξαναφέρει ένα παιδί που έχει καεί δηλαδή έχει βγει έξω.Όταν ένα παιδί πιάσει την μπάλα και του ξεφύγει τότε καίγεται και βγαινει έξω.
Στο τέλος όταν έχει μείνει μόνο ένα παιδί μέσα,πρέπει να το χτυπήσουν με δέκα ριξιές.Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό,τότε το παιχνίδι δεν έχει νικητή και ξαναρχίζει από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: