17 Ιαν 2012

ΚΑΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

        Τις τελευταίες μέρες μια σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Ελλάδα και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όλη την χώρα. Η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες στην Αθήνα, χθες το βράδυ και ιδιαίτερα στα Νότια Προάστια. Κινδύνεψε η ζωή πολλών ανθρώπων. Πολλά σπίτια πλημμύρισαν εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων,πολλοί άνθρωποι έμειναν άστεγοι, χωρίς τρόφιμα και φάρμακα.
        Επίσης, σφοδρή θαλασσοταραχή ξέσπασε στο Αιγαίο για μια ολόκληρη εβδομάδα. Θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους των Κυκλάδων και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Λόγω των δυνατών ανέμων απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίων και οι πτήσεις αεροπλάνων.Για αυτόν τον λόγο έλειψαν τρόφιμα και φάρμακα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή πολλών ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας.
        Τέλος, οι συνεχείς βροχοπτώσεις που επικράτησαν στα χωριά της Ηπείρου προκάλεσαν κατολισθήσεις σε ορεινά χωριά της Ηπείρου, χτες το απόγευμα. Η καταστροφή του οδικού δικτύου και οι καταστροφές σε πολλά σπίτια προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους των χωριών. Διακόπηκε η συγκοινωνία και πολλοί άνθρωποι έμειναν χωρίς φαγητό και φάρμακα και δεν μπορούσαν να πάνε στα νοσοκομεία στις πόλης.
         Ευτυχώς όμως με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της πολεμικής αεροπορίας αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα χωρίς να υπάρξουν απώλειες ανθρώπινων ζωών. 
ΣΤ΄, β΄ τ. σελ.13, ασκ. 9   
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: