4 Δεκ 2012

Η Παναγία των Παρισίων

Παιδική παράσταση «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρ Ουγκώ
Μαθητικές παραστάσεις από Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παιδική Σκηνή  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών



Η υπόθεση του έργου όπως γράφτηκε από τον Βίκτωρ ΟυγκώΗ «Παναγία των Παρισίων», ο περίφημος καθεδρικός ναός του Παρισιού, είναι το μέρος που εκτυλίσσεται η υπόθεση του έργου του μεγάλου συγγραφέα Βίκτωρ Ουγκώ , την χρονική περίοδο του μεσαίωνα, όταν βασιλιάς της Γαλλίας ήταν ο Λουδοβίκος ΙΑ’ (1461-1483).
Κοντά στο ναό της Παναγίας των Παρισίων υπάρχει ένα μέρος όπου οι τσιγγάνοι του Παρισιού ζουν ελεύθεροι, διασκεδάζοντας, η λεγόμενη «αυλή των θαυμάτων». Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η όμορφη Εσμεράλντα, που τριγυρίζει τραγουδώντας και χορεύοντας με το ντέφι της. Ψηλά στο καμπαναριό της Εκκλησιάς ο Κουασιμόδος, κωδωνοκρούστης της Εκκλησίας, ένας άντρας τερατώδης στην όψη αλλά καλόκαρδος, τον όποιο ο αρχιερέας Φρολλό είχε περιμαζέψει ως έκθετο βρέφος στα σκαλιά της Εκκλησίας.
Ο Κουασιμόδος θέλοντας να γνωρίσει τον κόσμο που τόσα χρόνια έβλεπε από ψηλά κατεβαίνει από το καμπαναριό για να πάρει και αυτός μέρος στο Πανηγύρι των Τρελών. Μια γιορτή όπου κάθε χρόνο οι κάτοικοι του Παρισιού μαζεύονται στην πλατεία της Παναγίας των Παρισίων και ανάμεσα σε χορούς, τραγούδια και μεταμφιέσεις διαλέγουν τον πιο αστείο μασκαρά και τον ανακηρύσσουν «Βασιλιά των Τρελλών».
Ο Κουασιμόδος ως ο πιο άσχημος, ψηφίζεται αμέσως ως ο Βασιλιάς των Τρελλών, γεγονός που προκαλεί την οργή του αρχιερέα Φρολλό. Στο πανηγύρι αυτό παίρνουν μέρος κ οι τσιγγάνοι μαζί με την Εσμεράλντα, η όποια χορεύει και τραγουδάει, ενθουσιάζοντας το πλήθος.. Τότε προκαλεί την προσοχή την προσοχή του αρχιερέα Κλωντ Φρολλό, που την ερωτεύεται και θέλει να την κατακτήσει. Κάποια στιγμή ο Φρολλό με την βοήθεια του Κουασιμόδου  προσπαθεί να απαγάγει την όμορφη τσιγγάνα. Η Εσμεράλντα κατορθώνει να γλυτώσει χάρη στην επέμβαση του λοχαγού Φοίβου Σατωπερ. Στη συνέχεια ο αρχιερέας Φρολλό, τυφλωμένος από ζήλια και μανία για εκδίκηση επιτίθεται στην Εσμεράλντα η όποια συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, περνά από την Ιερά Εξέταση και καταδικάζεται σε θάνατο... Τη μέρα που θα οδηγηθεί η Εσμεράλντα στην κρεμάλα επεμβαίνει ο Κουασιμόδος που και αυτός την αγαπά και  καταφέρνει να τη μεταφέρει στο εσωτερικό του Ναού για να την προστατέψει…




Δεν υπάρχουν σχόλια: