7 Φεβ 2013

Συνάντηση με τον Πινόκιο


Μια ηλιόλουστη μέρα του φθινοπώρου, αφού τελείωσα τα μαθήματά μου, αποφάσισα να πάω στο μεγάλο πάρκο της πόλης μου για να παίξω.
Καθώς κλωτσούσα την μπάλα, αμέριμνα σ ένα παγκάκι, είδα κάτι πολύ παράξενο . Ο  Πινόκιο, ο ήρωας των παιδικών παραμυθιών, καθόταν μόνος του και ήταν σκεφτικός. Τον πλησίασα και τον ρώτησα τι έχει. Αυτός με κοίταξε με τα μεγάλα μάτια του κι αμέσως κατάλαβα ότι είχε κλάψει.
 Στη συνέχεια, μου εξήγησε πως είχε κάνει μια μεγάλη χαζομάρα. Μου είπε ότι ζήτησε χρήματα από τους φίλους του για να πάει δήθεν το γέρο Τζεπέτο στο γιατρό. Βέβαια, η πραγματικότητα ήταν ότι ήθελε να αγοράσει καραμέλες. Από τα ψέματά του η μύτη του άρχισε να μεγαλώνει.
 Οι φίλοι του το κατάλαβαν και τον έδιωξαν από την παρέα τους. Μετά, τον πήρα και πήγαμε να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους του και να τους επιστρέψει τα χρήματα που τους πήρε.
Στην αρχή ένιωσα περιέργεια που είδα τον Πινόκιο να κλαίει, αλλά μετά ένιωσα χαρά επειδή τον βοήθησα να τον συγχωρέσουν οι φίλοι του και έκανα καινούριους φίλους.
                        
Τετρ. Εργασιών Ε΄, α΄ τεύχος, εργ. 4, σελ. 22                    

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

cool o odysseas

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσε η φοτογραφια

Ανώνυμος είπε...

εγώ πήρα ιδέα για το δικό μου εσείς

Ανώνυμος είπε...

emeis edo kai ora

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά άξιζε που το διάβασα