19 Μαρ 2013

Ο ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ

 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Κυριάκος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1982. και         σπούδασε  κλασσική φιλολογία.   
Επίσης, πολλά έργα του βραβεύτηκαν όπως:
 Ο ΓΙΩΡΚΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΣΙΤΗΣ                                
 ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΣΕΝΤΟΝΙΩΝ
 ΜΙΚΡΟΙ ΕΡΩΤΙΚΟΙ ΘΡΗΝΟΙ
    Στον τενεκεδένιο ιππότη ένας δεκάχρονος ονειροπόλος, ο Αβέρκιος, διάβαζε συνέχεια ιπποτικά μυθιστορήματα. Τον Αβέρκιο τον κορόιδευαν οι φίλοι του στο σχολείο. Αλλά αυτό δεν τον πείραζε, γιατί του άρεσε πολύ να τους διηγείται ιπποτικές ιστορίες που αποστήθιζε από τα βιβλία του. Θέλησε λοιπόν να ανεβάσει μια παράσταση σχετικά με τους ιππότες.
Οι ηθοποιοί του θα ήταν οι συμμαθητές του. Ο Μιχάλης, ο Σίμος και ο Ρένος θα ήταν το Τρίο Στούτζες που υποδυόταν τη βασιλική φρουρά του Τζοβάνι, δηλαδή του Μαύρου Κόμη τον οποίο θα υποδυόταν ο Λεόντιος. Ακόμα, έπαιζαν στην παράσταση ο Τίμος ο βασιλιάς, η Λία η βασίλισσα και η Κλειώ η πριγκίπισσα που την αγαπούσε πολύ! Όμως, τι θα γίνει μόλις μάθει ο Λεόντιος ότι θα παίξει το Μαύρο Κόμη; Θα καταφέρουν τα παιδιά να ανεβάσουν την παράσταση και να κερδίσουν το στοίχημα που έβαλαν με τον εαυτό τους;        
Τη συνέχεια της υπόθεσης θα τη μάθετε όταν το διαβάσετε!
Καθώς το διάβαζα ένιωθα αγωνία για το τι θα συμβεί. Στη συνέχεια ήμουν τελείως καθηλωμένος μέχρι να το τελειώσω. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ηθικό δίδαγμα του βιβλίου σχετικά με τη φιλία και την ομαδική συνεργασία.
Αξίζει να διαβαστεί από όλους, μικρούς και μεγάλους! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μου αρεσε παρα πολυ