17 Ιαν 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελειταίες ημέρες σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την χώρα μας και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.
Χθες το βράδυ στα νότια προάστεια της Αθήνας  ξέσπασε μια μεγάλη καταιγίδα, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια αλλά και δρόμοι να πλημμυρίσουν. Πολλοί κάτοικοι των νότιων προαστείων της Αθήνας δεν είχαν ρεύμα για αρκετές ημέρες και κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους.
Στο Αιγαίο Πέλαγος προέκυψαν πολλά συγκοινωνιακά προβλήματα, μετά από μια θαλασσοταραχή, η οποία προκλήθηκε από θυελλώδεις ανέμους. Για μια εβδομάδα όλες οι πτήσεις πάνω από το Αιγαίο απαγορεύτηκαν, καθώς επίσης και ο απόπλους εμπορικών πλοίων στο πέλαγος, με αποτέλεσμα αρκετά νησιά των Κυκλάδων να μείνουν χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.
Χθες το απόγευμα στα ορεινά χωριά της Ηπείρου συνέβησαν κατολισθήσεις, που προκλήθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Για ακόμα μια φορά υπήρξαν κυκλοφοριακά προβλήματα και υλικές ζημιές σε σπίτια, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να κινδυνέψουν.
Σε όλα αυτά τα περιστατικά έδωσαν την λύση, αποτελεσματικά, η πυροσβεστική υπηρεσία, η τροχαία, η αστυνομία, οι τοπικές αρχές και η πολεμική αεροπορία, μεταφέροντας, απεγκλωβίζοντας και σώζοντας πολλούς ανθρώπους και αρκετά ζώα.
ΣΤ΄, τ. β΄ σελ. 13, ασκ. 9

Δεν υπάρχουν σχόλια: