8 Φεβ 2013

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ

Αγαπητή Victoria,

Ονομάζομαι Βασιλεία και μένω σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Σέρρες. Το καλοκαίρι έχει πολύ ήλιο και τον χειμώνα δεν χιονίζει, συνήθως. Τα Χριστούγεννα στολίζει ο Δήμος την πόλη μας με πολλά φωτεινά στολίδια και στήνει καρουζέλ και πίστα πατινάζ.
Μένω με του γονείς μου και την μεγάλη μου αδερφή που είναι έντεκα χρονών. Εγώ είμαι δέκα χρονών  και πηγαίνω στην Ε’ τάξη δημοτικού. Το σχολείο μου είναι μικρό με οχτώ αίθουσες, συνολικά. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν τέσσερις τάξεις για τα μεγάλα παιδιά και δυο στο ισόγειο για τα μικρά των Α΄και Β΄ τάξεων.
Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η γλώσσα και η φυσική. Επίσης, στο σχολείο μαθαίνουμε και δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά. Εγώ κάνω έξτρα Αγγλικά σε φροντιστήριο τρεις φορές την εβδομάδα. Αγαπημένο μου χόμπι είναι η μουσική κι γι’ αυτό δύο φορές την εβδομάδα μαθαίνω κλασική κιθάρα στο ωδείο
Εσύ, Victoria, έχεις κάποιο χόμπι, σου αρέσει η μουσική και αν ναι τί μουσική ακούς; Εγώ τρελαίνομαι  για  RnB ηλεκτρονική POP και hip hop!!! Χτες μάλιστα, είδα σε DVD  το καινούριο Step up και ενθουσιάστηκα!!! 
Τι ωραία να ερχόσουνα το καλοκαίρι εδώ στην Ελλάδα να κάνουμε μαζί διακοπές!!! Η Ελλάδα το καλοκαίρι είναι τέλεια, έχει συνέχεια ήλιο και ζέστη και πηγαίνουμε πολύ τακτικά στη θάλασσα. Έχουμε πάρα πολλές  παραλίες και πανέμορφα νησάκια που βρίσκονται κοντά μας. Αχ, αν τα καταφέρεις και έρθεις, θα ενθουσιαστείς με τις ομορφιές της χώρας μου…
Περιμένω γράμμα σου και αν σου είναι εύκολο, μπορείς να μου στείλεις μία φωτογραφία σου.

                                                                                              Η καινούρια σου φίλη,
                                                                                              Lia
  Ε΄ Τάξη, Βιβλίο μαθητή  α’ τεύχος, σελ.74, άσκηση 3

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι πάρα πόλυ ωραίο.Από το γραπτό αυτό πηρά και μια ιδέα για το δικό μου!!!!

Ανώνυμος είπε...

alythia

Ανώνυμος είπε...

δεν μου αρεσει

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο